JAK ZAČÍT SE SLACKLINE?

Chůze po lajně je pro každého nováčka naprosto novým, neznámým druhem pohybu, je proto potřeba se zezačátku především obrnit trpělivostí a vůlí nastupovat znovu a znovu. Stejně jako u mnoha jiných sportů, i zde jde především o trénink, tělo se potřebuje vyrovnat s novým pocitem, kdy jej drží v prostoru pouze tenoučký popruh, kývající se ze strany na stranu. :) Přesto však existují určitá pravidla, jejichž znalost výrazně ulehčí zejména začátky snažení. Zde jsou základní postřehy, o které bychom se s vámi rádi podělili:

Nedívejte se pod nohy, lepší stabilitu vám poskytne pohled upřený na pevný bod na konci lajny (dívejte se například na šekl či kůru stromu).

Naučte se na lajně zaujmout základní rovnovážný postoj – nohy mírně pokrčené, pružné (lépe se dají vyrovnat záchvěvy lajny), ruce zdvižené nad hlavu (budou mít mnohem větší účinnost, než když s nimi budete mávat kolem těla), trup rovně až v záklonu (opět budete mnohem stabilnější, v předklonu má člověk tendenci přepadávat dopředu a dělat ukvapené, nejisté kroky) pohled upřený kupředu.

Mějte na paměti, že tělo jde vždy za hlavou, snažte se proto udržovat rovnováhu spíše rukama a vykláněním boků do stran, hlavu a trup se snažte za každou cenu udržet na přímce mezi stromy a zbytečně s nimi nehýbat.

Při náhlém rozkývání lajny pomáhá snížit těžiště podřepnutím, tělo se tak stabilizuje a nohy budou moci lépe vyrovnat výkyvy. Poloha v dřepu je na lajně jednou z nejstabilnějších, ovšem vyžaduje již celkem zpevněné silné nohy, proto ji zezačátku trénujte opatrně.

I když to na první pohled nevypadá, slackline je silová záležitost, nebojte se do chůze zapojit všechny svaly a snažit se tělo na lajně udržet do poslední chvíle. Jen tak dosáhnete zlepšování a zesílení všech částí těla.

Kroky dělejte s rozmyslem, vnímejte svoji pozici na lajně a analyzujte účinek jednotlivých pohybů, z každé slackline session byste si měli odnést nové poznatky a osvojené techniky.

Snažte se už od začátku trénovat co nejkomplexněji – nástupy náskokem, ze sedu, chůze popředu i pozadu, otočky, sedy, lehy atd. Jen tak se budete rozvíjet rovnoměrně a hlavně mnohem rychleji! Slackline je sport zatěžující celé tělo najednou, jeden trik vám mnohdy pomůže k zvládnutí jiného, proto se nezaměřujte na trénování osamocených pohybů, prostě choďte a užívejte si volnost. :)

Nejvíce zkušeností člověk získá díky skupinovým sessions. Přecházení všech možných délek, výšek, pevností, šířek a materiálů, to vše ve skupině přátel, od nichž se můžete přiučit novým trikům a schopnostem, vás posune bleskově vpřed!

!! VYUŽIJTE NAŠEHO ZÁZEMÍ !! :)

Máme nataženy 2 různé typy slacklajnů. Součástí našeho zázemí jsou i matrace určené speciálně pro slacklajny.

Délka lajn: 9 a 11 m

Šířka lajn: 25 a 50 mm

Vstupné: 50,– Kč za vstup pouze na slacklajnu; 130,– Kč vstup do celého areálu (slacklajna, lezecká a boulder stěna, posilovna)

Jakub Hanuš a Miloslav Smolík – Smolda





Půjčovna

zapůjčíme Vám stroje na cvičení také domů (běhací pásy, rotopedy, bosu a další)

 

tanita

poskytneme Vám podrobnou analýzu Vašeho těla přístrojem Tanita během 30 minut

 

Zahrajte si kuželky!



logo CK Petr´s

Cestovní kancelář



logo facebook



TOPlist







Outsourcing IT